L.k.o.k.
Lāčplēša kaŗa ordeņa
kavalieŗi


LKO
 
  Pilna Māras istabiņa
Sīku, mazu šūpulīšu:
Kad to vienu kustināja,
Visi līdzi līgojās.

  Iesākumlapa [Home]  
  L.k.o. statūti
 
Meklēt L.k.o.k. pēc:
  Numura (LV) (600k!)
  Uzvārda (LV)
  Kaujas vienības (LV)
  Ārzemju kaŗaspēku
piederības
 
Citiem apbalvojumiem
   
  KAD dzimis (gads)
  KAD miris (gads)
  KUR miris (valsts)
   

PAR šo dB / vēres



  Atpkaļ uz servera
mājaslapu

[megabytedata1.co.uk]

 
 
L.k.o.k. biogrāfija

LKOK nr 3/40: Jēkabs Jakovs Seļionovs

LKOK nr.3/40

Seļionovs, Jēkabs Jakovs


Leitnants 8. Daugavpils kājnieku pulkā.


* 1890. g. 1. oktobrī Jēkabmiestā (krievu tautības).

+ 1960. g. 10. maijā.

[Apbedīts Daugavpils Grīvas kapos.]

Apbalvots par cīņu 1920. g. 10. janvārī starp Viļakas staciju un Tarusu ciemu Latgalē.

Par kauju nopelniem paaugstināts par virsleitnantu.



LKO 
JURA 

SEĻIONOVS JAKOVS Lariona dēls
8. Daugavpils kājn. pulka leitnants.

Ordenis piešķirts 1920. gadā

Dzimis 1890. g. 1. okt. Jēkabpilī, krievs. Zemkopis.

Krievu armijā iesaukts 1914. g., iedalīts 2. Daugavgrīvas bruņotajā darba bataljonā. 1915. g. martā, kad vācieši pārrāva krievu fronti Prūsijā, nosūtīts uz fronti. Piedalījies kaujās no Klaipēdas līdz Jelgavai. 1915. g. jūl. ievainots kājā, okt. pie Kalnciema ievainots ar šrapneli. Vēlāk iedalīts 6. Tukuma latv. strēln. bataljonā kā vecākais unteroficieris. 3 Jura krustu kavalieris. Piedalījies kaujās pie Ķekavas 1916. g. martā, kā arī Ziemassvētku kaujās un cīņās pie Ložmetējkalna, kur atkal ievainots. Apbalv. ar Jura krusta I šķ., paaugst. par praporščiku. Cīnījies arī pie Ikšķiles un Nītaures, pēc tam no armijas aizgājis. 1919. g. sākumā mobilizēts un kādu laiku dienējis Sarkanajā armijā.

Latvijas armijā iestājies brīvprātīgi 1919. g. 1. jūn. Krustpilī, ieskaitīts Ziemeļlatvijas partizānu pulkā. Pēc vasaras kaujām ar lieliniekiem pārcelts uz 5. Cēsu kājn. pulku, 8. okt. pie Baložu kapiem ievainots. Vēlāk atgriezies partizānu pulkā, no kura saformēta 8. Daugavpils kājn. pulka velosipēdistu rota ar S. kā tās komandieri. Piedalījies Latgales atbrīvošanas cīņās, paaugst. par virsleitnantu.

1920. g. 10. janv. Latgalē S. ar nelielu kareivju nodaļu ielauzās ienaidnieka aizmugurē un nogrieza tam atkāpšanās ceļu starp Viļakas staciju un Tarusu sādžu, turklāt sagūstīja lielinieku brigādes komandieri un komisāru; 12. janv. atkal ielauzās ienaidnieka aizmugurē, kur straujā un pārdrošā uzbrukumā saņēma apmēram 100 gūstekņus, kā arī ieguva 2 ložmetējus.

Atvaļināts 1920. g. 1. nov. Piešķirta jaunsaimn. Kurcuma pag. Upeniekos. Pag. aizsargu nodaļas priekšnieks. 12. Ilūkstes aizsargu pulka 3. rotas komandieris. Mūža nogalē pensionārs. Miris 1960. g. 10. maijā. Apbedīts Daugavpils Grīvas kapos.


 

   2024 megabyte_data infolaboratorium vulpecula seloniensis : UK Server1 :