L.k.o.k.
Lāčplēša kaŗa ordeņa
kavalieŗi


LKO
 
  Pilna Māras istabiņa
Sīku, mazu šūpulīšu:
Kad to vienu kustināja,
Visi līdzi līgojās.

  Iesākumlapa [Home]  
  L.k.o. statūti
 
Meklēt L.k.o.k. pēc:
  Numura (LV) (600k!)
  Uzvārda (LV)
  Kaujas vienības (LV)
  Ārzemju kaŗaspēku
piederības
 
Citiem apbalvojumiem
   
  KAD dzimis (gads)
  KAD miris (gads)
  KUR miris (valsts)
   

PAR šo dB / vēres



  Atpkaļ uz servera
mājaslapu

[megabytedata1.co.uk]

 
 
L.k.o.k. biogrāfija

LKOK nr 3/717: Antons Kalniņš

LKOK nr.3/717

Kalniņš, Antons


Virsleitnants 6. Rīgas kājnieku pulkā.


* 1892. g. 22. janvārī Skulberģu pagastā.

+ 1985. g. 8. decembrī Mazsalacā.

[Apbedīts Mazsalacas pilsētas kapos.]

Apbalvots par 1919. g. 4. novembra cīņām pie Anniņmuižas Rīgas rajonā.

1920. g. 9. martā paaugstināts par kapteini.



LKO 
JURA  SVAN  STAN  VLAD 

KALNIŅŠ ANTONS Kārļa dēls
6. Rīgas kājn. pulka virsleitnants.

Ordenis piešķirts 1921. gadā

Dzimis 1892. g. 22. janv. Skulberģu (Skaņkalnes) pag. Vecvīkšēnos lauksaimnieka ģimenē. Izglītojies Mazsalacas draudzes skolā, pēc tam Rīgas Nikolaja ģimnāzijā.

Krievu armijā iestājies 1914. g., dienējis 98. Jurjevas kājn. pulkā Daugavpilī. Piedalījies kaujās Austrumprūsijā un Polijā. 1915. g. janv. ievainots, nov. iestājies Pēterhofas praporščiku skolā, to beidzis 3 mēnešos un iedalīts rezerves pulkā Orenburgā. 1916. g. jūl. pēc paša vēlēšanās pārcelts uz 7. Bauskas latv. strēln. pulku. Piedalījies daudzās kaujās, apbalv. ar Staņislava III šķ., Annas IV šķ., Vladimira IV šķ. ordeņiem, Jura medaļu. Paaugst. par poručiku. 1918. g. janv. armiju atstājis.

Latvijas armijā iesaukts 1919. g. 26. jūn. Alūksnē, ložmetēju rotas komandieris. Piedalījies daudzās kaujās pret bermontiešiem un lieliniekiem, paaugst. par kapteini.

1919. g. 4. nov., kad ienaidnieks mēģināja apiet mūsu labo spārnu Anniņmuižas raj., K. ar dažiem ložmetējniekiem izvirzījās uz priekšu un ar spēcīgu uguni apklusināja bermontiešu ložmetējus, pēc tam devās uzbrukumā un vienu no tiem atņēma, tā piespiezdams vāciešus panikā atkāpties un dodams mūsējiem iespēju ieņemt Imantas staciju, kā arī apkārtējās mājas.

Atvaļināts 1920. g. 5. maijā. Uzsācis studijas LU Lauksaimniecības fakultātē, agronoms no 1926. g. Lauksaimnieks Skaņkalnes pag. Pilskalnos, no 1925. g. arī skolotājs Valmieras lauksaimn. skolā. Pēc 2. pasaules kara strādājis Valmieras šķirnes sēklu izmēģinājumu stacijā "Pankas". Mūža nogalē pensionārs. Miris 1985. g. 8. dec. Mazsalacā. Apbedīts Mazsalacas pilsētas kapos.


 

   2024 megabyte_data infolaboratorium vulpecula seloniensis : UK Server1 :